Six Foot Stompers

Six Foot Stompers spiller i gårdhaven, Jenners Dockside , Havnen 21, Køge, lørdag d. 8/6-18 kl. 12.30-15

 

SIX FOOT STOMPERS er et dansk jazz-orkester, hvis historie går tilbage til 1991, hvor 6 musikere med samme interesse for jazzmusik blev enige om at “stampe” et traditionelt jazz-band i gang.

I løbet af de år, der er gået siden starten, er det lykkedes med swingende publikumsvenlig jazz-musik at gøre orkestret kendt både i og uden for Danmark.

Six Foot Stompers har blandt andet deltaget i de to store Københavnske jazzfestvals, “Swinging Copenhagen” samt “Copenhagen Jazz Festival”. Internationalt har orkestret turneret i Sverige og Grønland, deltaget i Festivals i Polen, Tyskland og Italien samt ikke mindst flere gange optrådt i “French Quarter Festival” og “Fritzel`s Jazz-renuion” i New Orleans, USA.                              Six Foot Stompers har i 2017 for 3. gang optrådt med stor succes i Europas største Jazzfestival i Dresden, Tyskland. Har i 2014 og 2015 spillet på Hällevik trad Jazzfestival i Sverige. I sommeren 2017 optrådte Six Foot Stompers på Allinge Jazzfestival, Bornholm.

Selvom Six Foot Stompers set i jazzhistoriens skær er et “ungt” orkester, har alle seks musikere en lang musikalsk fortid, ikke blot inden for traditionel jazz, men også swing- og big band musik, og andre genrer inden for den rytmiske musik.

Sammen repræsenterer orkestret således en musikstil, der har sine rødder i den traditionelle New Orleans- og Dixielandjazz tilsat de krydderier, inspiration fra andre stilarter giver. Repertoiret er bredt, og indeholder, ud over kendte jazz- og swingnumrer, evergreens samt andre melodier, der knytter sig til særlige lejligheder. Alt i alt et orkester der spiller glad swinging traditionel jazz.

Besætning:

Mogens Eghjort, trompet- Jens Brandt, klarinet- Gunnar Bay, trombone og vocal. Torben Junker Larsen, banjo – Lars Nielsen, bas – Torben Kousholt Mikkelsen, trommer.

About the Author

Leave a Reply

*